Historierne

Næsten alle vores produkter har en menneskelig historie bag sig. Nogle er alvorlige og andre er befriende. De omhandler alle de problemstillinger vi som mennesker deler, uanset om vi vil sige dem højt eller ej. Vi vil gerne dele historierne med dig for at minde dig om at du ikke er alene med de mere eller mindre charmerende oplevelser vi har med vores kroppe gennem årene. Nedenfor finder du nogle af historierne og vi vil blive ved med at tilføje nye historier efterhånden som de bliver skrevet.

Omnisalve
Vores ældste opskrift er 109 Omnisalve, som blev starten på det der er Veneficia i dag. Den blev udviklet da det ældste barn havde atopisk eksem, allerede som spæd. Vi fik en hormoncreme udleveret til at smøre babyen ind i - og gik helt i baglås. Efter megen søgen i et ikke udviklet naturligt marked, besluttede vi os for at lave det vi mente bedst kunne hjælpe vores barn. Det blev til en masse opslag i mange forskellige typer bøger og vi endte med det der i dag hedder Omnisalve. Den fik navnet da vi fandt ud af at den kunne bruges til utroligt mange forskellige ting,

både til sår, ar, eksem, insektstik og den er god til læber og hænder i vinterperioden.

Den produceres og anvendes fortsat efter snart 30 år.
kropsolierne
Vi startede med den første kropsolie i et forsøg på at komme af med de ucharmerende "fiskeskæl" der pludselig optrådte på skinnebenene. Det startede som et helt privat behov der var svært at indfri hos andre butikker, fordi intollerens overfor parfume og konservering plager det meste af familien. De naturlige olier vi fandt var bare alt for dyre. Efter mange timers søgen på nettet faldt vi over en lydfil med en opskrift der bare måtte afprøves.
Lydfilen var en optagelse af Edgar Cayce (18. marts 1877 - 3. Januar 1945). Han var en amerikansk clairvoyant der under nogle af sine sessioner gav specifikke opskrifter til at løse klienters specifikke problemer. Den olie vi kalder "101. Kropsolie" er en eksakt gengivelse af den opskrift Cayce gave en klient til at overkomme sine psoriasisproblemer. Den viste sig at være fortræffelig mod "fiskeskæl" på skinnebenene og bare helt generelt som hudpleje til mennesker både med og uden eksem. Denne olie er den eneste opskrift vi ikke selv har udviklet, men den bringer glæde til mange, så vi producerer den gerne. Hatten af for Cayce.
tonics

Ansigtstonicen er et champagneprodukt, forstået på den måde at den egentlig i udgangspunktet var tiltænkt noget andet. Vi blev spurgt om vi kunne lave en tonic til at pleje håret og gøre det lettere at rede ud og det gik vi i gang med, men vi tester altid vores produkter under udvikling på ansigtshuden da den er noget af det sarteste. Under testen og inden vi egentlig blev færdige med tonicen til håret, opdage vi at vores resultat var helt fantastisk til at stramme og pleje huden i ansigtet. Så stoppede vi udviklingen der og den tonic vi sælger i dag kan bruges overalt på kroppen, men er særlig god til at foryngre huden i ansigtet.

Multitonicen blev til i et forsøg på at undgå at have et utal af produkter til forskellige formål stående til vores børns teenagehud. Vi havde læst om den franske Arquebus vand der fik navnet da man antog at den kunne helbrede sår forårsaget af arquebus skud. Den blev drukket af soldaterne for at modvirke betændelse i skudsårene. Den sidste opskrift blev udviklet i 1857 af broder Emmanuel (født Joseph Chirat), der var en fransk urtekyndig munk i Marist broderskabet som blandede en opskrift med 53 urter i 50 % alkohol. I dag anvendes Arquebuse vand til behandling af alle mulige skavanker i huden og vi ville gerne lave vores egen lokale version som var lidt mere børnevenlig. Vores Multitonic bruges udvendig og indeholder 49 urter i 6 % alkohol og er på samme måde anvendelig til alle hudproblemer - og især teenagehud. 

håndcreme
Håndcremen blev bestilt af en behandler som havde store problemer med små revner og tør hud på hænderne efter mange håndvaske hver dag samt brug af sprit. Vi skulle altså opfinde en creme der både virkede helende og fugtgivende. Vi eksperimentere med en lang række forskellige fedtstoffer for at finde en kombination der kunne opfylde målet om en drøj creme der kunne afgive masser af fugt. Udfordringen her var at begrænse brugen af planteudtræk, da vand jo var en del af det oprindelige problem, så vi endte med at anvende benzoe som den helende agent.  Benzoeudtræk er lavet på en harpiks der indeholder benzoesyre og det bruges oftest til konservering, men den er helt fantastisk til at hele huden og håndcremen endte med at løse kundens problem og er blevet utrolig populær blandt alle vores kunder.
Reboundolie
Reboundolien er oprindeligt blevet udviklet da vores barnebarn blev født og efterlod nogle tydelige strækmærker som minde. Vi udviklede olien til ikke blot at blødgøre arvævet, men også til at genopbygge de skadede hudlag. Som med alle vore produkter, kan de mere end blot en ting og da strækmærker er ar der kommer indefra, testede vi hvordan olien ville agere med udefrakommende arvæv.
Den fungerer langt over vores forventninger - både på nye og gamle ar, små og store områder, glatte og knudrede ar, ja hvad som helst. Den er særlig god til at blødgøre operationsar og reducere den funktionsnedsættelse der ofte kommer med som følge af operation.
rescuecreme
Alle der har børn er bekendt med hvor ofte de får skrammer, ikke altid kan holde skrammerne rene og i øvrigt kun vil have et plaster på de første 30 sekunder. Sådan har det også været med vores børn og i mange år har vi brugt Bachs Rescuecreme til at forhindre betændelse i skrammerne sam hjælpe helingen på vej. Vores yngste søn syntes ikke at den var lige så fantastisk som hans forældre: " Det svier" sagde han. Det var alkoholen i cremen der generede ham, så han bad os om at lave en uden alkohol. Det blev til vores Rescuecreme, som er lavet på honning og som absolut ikke svier. Den kan anvendes på alt fra små skrammer og insektbid til forbrændinger og skoldninger.
Reliefcreme
Vi har altid været aktive, skisport, skøjteløb, ridning, vandreture, cykelture...o.s.v. Et af de mest udsatte led ved disse aktiviteter er knæet. Da meniskskaderne havde ophobet sig op det mindste kunne få knæet til at hæve op, besluttede vi os i første omgang for at lave en gele der kunne reducere hævelsen i leddet og derved virke smertestillende. Reliefgelen blev baseret på lægekulsukkerrod, der har en helt fantastisk egenskab til at dræne væske fra kroppen. Geleen virkede utrolig godt og hurtigt, men ikke ret længe af gangen da den jo er meget vandholdig - men den er rigtig god til akutte skader. VI ville også gerne lave et produkt til de kroniske smerter, så det samme urteudtræk blev derfor brugt i en creme og der blev tilsat en lang rækker smertestillende urter for at dække så stort et spektrum som muligt og Reliefcremen er i dag et rigtig godt alternative eller supplement til smertestillende medicin.
deodorant
Vi har i mange år deltaget med vores lille bod med varer på Yogafestivalen i Tisvildeleje og yogisterne sveder naturligvis igennem på de varme sommerdage. Da en af arrangørerne spurgte om vi ville lave en deodorant uden aluminium, sagde vi ja og gik i gang med det samme. Da deodoranten var udviklet skulle den testes grundigt og på en varm sommerlørdag blev manden sendt ud at slå græs, uden at have taget sit sædvanlige bad forinden. Det ville være en skam at sige at han duftede af roser da han kom ind igen. Nå, men testen gik ud på at han skulle smøre deodoranten ovenpå den intense kropslugt og så skulle konen stikke næsen i hans armhule for at vurdere effekten. Det var heldigvis en stor succes, der var ingen mandehørm tilbage og deodoranten holdte i 20 timer.
Franciskanercreme
En gammel skolekammerats mor kunne ikke længere købe den morgenfruecreme som hun havde brugt til eksem på benene. VI blev spurgt om vi ville udvikle en creme med tilsvarende virkning og det sagde vi naturligvis ja til. Det betød at vi først skulle undersøge om der var andre virkningsstoffer end lige morgenfrue i den oprindelige creme. Det var der - både plastik og kræftfremkaldende stoffer - hvilket er forargeligt i en creme der bliver solgt som et naturprodukt. Vi besluttede også at basere vores creme på morgenfrue, men derfra blev produkterne meget forskellige. Resultatet blev Franciskanercremen og det hedder den fordi den gamle skolekammerat hedder Frank, ikke fordi vi er gået i kloster. Den virker rigtig godt på eksem og løste kundens problem, men i aftestningen viste det sig at den også er en hel fantastisk ansigts- og øjencreme og det er det den hyppigst bliver anvendt til i dag.
junglecreme
Vores dejlige barnebarn er desværre født med astmaeksem og det blev nogen gange rigtig slemt og smertefuldt. De fleste afprøvede cremer kunne ikke løse problemet og vi gik derfor i gang med at udvikle en creme der dels kunne dæmpe kløen, hele sår, blødgøre og beskytte huden. Det blev en større opgave hvor vi endte med at tage udgangspunkt i katteklo, eller cat's claw som de fleste kender den som. Katteklo er en sydamerikansk klatreplante der har rigtig mange af de egenskaber vi ledte efter, på nær den kløestillende del. Vi tilsatte Vetiver som giver cremen den lidt søde, jordagtige lugt og som balancerer huden helt fantastisk. Når nu cremen var til barnebarnet, så skulle den jo have et lidt spændende navn og vi kalder den junglecreme da navnet passer til kattekloens voksested og lugten af vetiver. Barnebarnet får umiddelbar lindring når cremen kommer på og virkningen holder længe.
Marshmallowlotion
Vi holder rigtig meget af lægeurter, desværre er der mange man ikke længere kan finde i naturen og dem dyrker vi selv - samt deler ud af til alle der er interesserede så vi får udbredt planterne til alle regioner i Danmark. Bevaringsarbejdet hos os går nogen gange så strygende at der skal tyndes ud i nogen af planterne. Det giver adgang til nogen af de rødder vi normalt lader være i fred. Denne lotion blev lavet efter en udtynding af lægestokrosen, hvor vi trak meterlange rødder op. Lægestokrosen kan utrolig mange ting og alle dele af planten kan anvendes, både til kropspleje, lægemidler og farvning. På engelsk hedder planten Marshmallow da dens stivelse i sin tid blev brugt til at lave - Marshmallows. Den samme stivelse er helt fantastisk til at pleje og genoprette huden og det er de egenskaber vi har brugt den til her.
ansigtssæbe
Hvis man kender lidt til urter ved man at det ofte er de planter der er flest af der har den mest alsidige virkning. Det gælder for mælkebøtter og brændenælder men også blæretang. Blæretang har en fedtregulerende virkning som er virkelig god til huden hvad enten du er teenager, i overgangsalder eller bare slås med fed hud. Da en veninde spurgte om vi kunne hjælpe hende med en ansigtssæbe til fed hud, brugte vi selvfølgelig blæretang som basis. Udfordringen er lugten! Det er en oplevelse hver gang vi laver sæben. Vi har tilsat lavendel for at berolige huden og de æteriske olier giver en velduftende sæbe til slut.
teerne
Vores teer har alle en funktion og nogen er opdaget ved et tilfælde - som balanceteen - der egentlig startede med at vi gik i haven med ungerne og de samlede de urter de gerne ville have i teen den dag. Teen smagte rigtig godt og blev derfor lavet flere gange. Den viste sig at være virkelig god til at regulere maven og den blev til et produkt. Andre teer har mennesker bag. Sov Xtra Godt teen er bestilt af en nabo der havde arbejdsrelateret stress. Calm & Clean teen blev udviklet til en misbruger der skulle på afvænning og den viste sig at være rigtig god, ikke blot i en afvænningssituation, men også ved stress og angst. Hoste teen er lavet til en kræftsyg forælder som ikke kunne holde til sin tørre hoste. Den hjalp derudover på vejrtrækningen og gjorde den sidste tid lidt lettere.
Helingssalve
Det ældste barn, ham det hele startede med, får store sprækker på knoerne når det bliver koldt i vejret. Vi forsøgte med mange forskellige olier og udtræk inden vi lavede Helingssalven af kæmpenatlys og avocadoolie og fik tilsat et solhatudtræk til at hele huden.